#JokerHacks – vangnet voor het bovenbed

IMG_7558T3-Westfalia-Joker-bezitters met kleine kinderen kennen het probleem: hoe zorg je dat je kinderen niet uit het bovenbed vallen? Er was standaard geen uitvalbescherming, zoals bij latere T4s en T5s. Voor de allerkleinsten is er het Deryan-tentje, maar vanaf een jaar of twee willen of passen ze daar niet meer in. Voor het Joker-hoogdak was er een officieel vangnet van Westfalia, dat je nog steeds bij vwbusshop.de kunt bestellen. Maar wat moeten de hefdakbezitters?

IMG_7555

Ik heb ooit op de Duitse eBay-site een tweedehands bedhekje gekocht (van Chicco, bekend van kinderwagens en dergelijke) dat werd geadverteerd als geschikt voor de T3 Joker (en California of Atlantic, natuurlijk). Het is eigenlijk bedoeld voor normale kinderbedden thuis, en heeft twee poten die onder de matras worden gestoken. Door het gewicht van de matras, en dat van het kind, wordt het hekje op z’n plaats gehouden. (Bij de Joker is de matras te dun om het hekje goed op zijn plaats te houden, maar een paar kleine schroefjes zijn voldoende).

IMG_7557

Het is 95 cm breed en dekt daardoor (op luttele centimeters aan beide kanten na) de matras van de Joker af. Bovendien laat het zich 180 graden naar beneden klappen, zodat je bij je kind kunt. De hoogte is bovendien precies zo, dat het hoog genoeg is om goed te beschermen, maar laag genoeg om nog de “zwaai” door de opening voor het bed naar beneden te kunnen maken.

a118799_001
Chicco bedhek 95 cm Natural (foto: Chicco)

Ik heb op internet gezien dat Chicco nog steeds zo’n hekje aanbiedt, met de naam “95 cm Natural”. De pootjes zien er hetzelfde uit als die van mij, maar het netje is mooier afgewerkt. Ik kan niet zien of het nog steeds dezelfde constructie is die toelaat het hekje 180 graden naar beneden te klappen. In dat geval heb je voor weinig geld (in ieder geval veel goedkoper dan het officiële hekje voor het hoogdak van Westfalia) een prima oplossing. Wie bestelt het en probeert het uit?

IMG_7560

O ja – wat ook heel mooi is: het hekje past ingeklapt precies achter de matras, en het dak kan dan ook nog dicht! (Ja, ik weet dat ik op termijn een nieuw hefdakdoek nodig heb…)

 

Advertentie

7 gedachtes over “#JokerHacks – vangnet voor het bovenbed

 1. Hans Pieter juli 4, 2016 / 6:59 pm

  Hoi, leuke site! Ik kwam hier terecht op zoek naar een netje of hekje voor in het hefdak van mijn T4 California. Dat officiële net is moeilijk te vinden, maar dit ziet er ook wel uit als een oplossing die kan werken. Eén vraag: je schrijft dat je de pootjes met een schroef vastzet omdat het matras niet zwaar genoeg is. Maar betekent dat dat je ‘m elke keer losschroeft als je gaat verkassen? Dat lijkt me dan weer onhandig..

  Like

  • roomkes juli 4, 2016 / 8:30 pm

   Hallo Hans Pieter, ik heb in elke voet van het hekje een sleutelgatvormig gat gemaakt. De schroefkoppen (die vast in de bodemplaat zitten) passen wel door het ronde deel van het gat, maar niet door het smalle. Zo kan ik het hekje over de schroeven heen haken, en trekt het zich bij belasting zelf vast. Zal kijken of ik nog een fotootje heb!

   Like

 2. roomkes juli 4, 2016 / 8:37 pm

  Op de tweede foto in het artikel kun je het (net) zien. Om ’t hekje te verwijderen moet ik het dus eerst naar achteren duwen.

  Like

 3. Hans Pieter juli 4, 2016 / 8:42 pm

  O ja, ik zie het. Slim systeem. Dank voor je reacties! Het is een goede (en enigszins betaalbare) optie. Ik hou je op de hoogte 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Hans Pieter juli 18, 2016 / 8:22 pm

  Ik zou je op de hoogte houden.. Mijn moeder is heel handig met de naaimachine en ik heb haar bereid gevonden een valdoek te naaien dat we met musketonhaken aan het dak maken, met klittenband aan de bedplaat. Volgens mij moet dat ook goed gaan werken, dit weekend maken we het af. Als ik foto’s heb, stuur ik ze door.

  Geliked door 1 persoon

  • roomkes juli 19, 2016 / 5:22 am

   Ben benieuwd, kom maar door met die foto’s (en een naaipatroon)!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s