Westyman’s links

Nederlandse Volkswagen- en Westfaliaspecialisten

Dat Nederland een echt kampeerland is kun je ook zien aan de keus in busjesspecialisten. In Duitsland ken ik niet één bedrijf dat qua kennis, keus en service vergelijkbaar is met onderstaande drie. Ik heb met alle vier zaken gedaan en kan ze aanbevelen.

Poptop – Noordwijkerhout. Twee broers, Harm en Eelko, met een passie voor hefdakcampers. Altijd veel mooie bussen op voorraad, mooie grote showroom met veel sfeer. Grote keus aan accessoires.

Multicampers – Wageningen. Vader en zoon Jansen. Al in dit vak sinds de jaren zeventig, toen de Wageningse Volkswagendealer Ackermann als Westfalia-importeur optrad. Vader Theo heeft in de jaren zeventig en tachtig honderden Westfalia’s met inbouwsets opgebouwd. Veel keus, ook met hoogdak.

Volkswagen Campers – Amersfoort. Vestiging van Volkswagenimporteur Pon. Namen in 2004 de verkoop van campers over van de Amsterdamse dealer A-Point en Ackerman in Wageningen.  Goede plek voor aanschaf van nieuwe Volkswagen California en jonge gebruikte T5’s, vaak uit  eigen verhuurprogramma. Ook Westfalia-dealer, onder de naam Camper Centrum Nederland.

Bernard van der Ploeg autoservice – Vijfhuizen (tussen Haarlem en Amsterdam). Specialist op het gebied van T3 en T4. Een kei in (preventief) onderhoud en reparatie. Heeft vooral voor T3 heel veel onderdelen (deels van donorauto’s op eigen terrein) en kennis in voorraad. Af en toe ook bussen te koop.

Camperplaatsen

Promobil – Duits campertijdschrift met goede Stellplatz-zoekmachine (vooral Duitsland maar ook daarbuiten). Heeft ook een goede gratis en perfecte betaalde app

Camper Contact – mogelijk gemaakt door de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). Camperplaatsen door heel Europa.

France Passion – gratis overnachten bij de (wijn)boer in Frankrijk. Wel van te voren bij de organisatie een vignet (één jaar geldig) met gidsje aanschaffen.

Landvergnügen – Duitse jongere zusje van France Passion. Niet alleen wijnboeren, maar ook brouwerijen, kaasboerderijen enz. Verder hetzelfde principe.

Advertentie

5 gedachtes over “Westyman’s links

 1. Viviane juni 12, 2017 / 9:04 am

  Ik rij al 4 jaar met een Nugget. Ik heb een probleem met het lozen van grijs water (het loopt er niet meer uit) Weet er iemand wat het ‘eigenlijke probleem’ kan zijn en hoe ik het kan verhelpen?? Heb het kraantje al in alle richtingen gezet…

  Like

  • roomkes juni 12, 2017 / 9:43 pm

   Hallo Viviane, dat heb ik met mijn Nugget Custom ook wel eens. Bij mij zit dan meestal het slangetje onder de bus dat van de afvaltank afkomt verstopt. Je kunt ook de afvaltank zelf openmaken (grote zwarte schroefdop in het keukenblok, naast de gasfles) en de boel goed schoonmaken… om te lozen moet het kraantje (bij mij in ieder geval) horizontaal staan. Succes!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s