Custom Nugget of California T6 – praktisch of cool

Custom Nugget in Garmisch-Partenkirchen
Custom Nugget in Garmisch-Partenkirchen

Het is een luxeprobleem – maar dat zijn ook problemen, zoals een kennis altijd zei. Nauwelijks heb ik een nieuwe camper, of ik zit alweer naar een nieuwe te lonken!

Toen we vorig jaar vanwege het werk naar Berlijn verhuisden, was ik camperloos. Er moest een nieuwe komen om in de weekends het land mee te verkennen, en voor de vakanties natuurlijk. En ook toen al twijfelde ik enorm tussen Nugget en California.

Een op proef gehuurde VW California T5
Een op proef gehuurde VW California T5

Voor de California pleitten de compacte afmetingen, het rijcomfort en de strakke vormgeving. Maar we hadden we al eens een weekend een T5 gehuurd, en die vonden we met 2 kleine kinderen (toen een baby en een 3-jarige) wel erg krap, ook door de twee kinderzitjes die je bij het kamperen ergens kwijt moet. Bovendien vonden we de indeling, met het kooktoestel naast de zitbank, niet zo veilig met twee rondklauterende peuters aan boord.

Het werd dus een nieuwe Custom Nugget. De indeling kenden we al van het vorige model, en we wisten hoe handig die was, met zithoek voor en aparte keuken achterin. Hij kwam helaas wel met flink wat vertraging: in februari besteld en pas in oktober geleverd. De camperloze zomer hebben we toen besteed aan een fantastische camperreis door Amerika – maar dat is een ander verhaal.

De zithoek van de Custom Nugget
De zithoek van de Custom Nugget: de keuken zit achterin, buiten bereik van spelende peuters

Inmiddels staat de Nugget voor de deur, en hebben we de eerste korte en wat langere trips gemaakt – hij is onder meer al drie keer naar Nederland geweest voor familiebezoek. Erg handig om dan je koelkast, toiletje en logeerkamer bij je te hebben!

Maar nu de nieuwe California T6 er aan zit te komen, begint het toch weer te kriebelen. De kinderen zijn al weer wat groter (en voorzichtiger) dus het gasstel naast de bank is niet zo’n punt meer, hun zitjes worden steeds kleiner, en ze kunnen ’s zomers misschien wel af en toe alleen in een tentje slapen. Allemaal redenen waarom we vanaf volgend jaar best op een T6 zouden kunnen overstappen…

De Custom Nugget is echt een prima camper en hij rijdt een stuk comfortabeler dan de oude Transit, maar op de snelweg is het toch iets meer een bestelwagen dan de T5, laat staan de T6. Die zou volgens Volkswagen zo’n 4 dB stiller zijn dan het oude model – dat scheelt meer dan de helft in geluid!

De California T5 (foto: Volkswagen)
De California T5 (foto: Volkswagen)

Maar als ik heel eerlijk ben is het toch vooral dit: zo’n California ziet er toch wel een heel stuk cooler, een stuk meer outdoor uit dan een Ford met hoogdak… Wat vind jij?

3 gedachtes over “Custom Nugget of California T6 – praktisch of cool

  1. Annette april 30, 2015 / 8:37 pm

    Ja, het klinkt alleen al beter; California. Als je nugget heet en dan ook nog zo’n rare bult hebt ben je zeker niet cool wat mij betreft. Maar ik heb niet eens een eigen auto.

    Like

    • roomkes april 30, 2015 / 9:06 pm

      Maar je hebt wel esthetisch besef, natuurlijk. Dank voor ’t lezen en kijken!

      Like

Plaats een reactie