Instap-Westy te koop!

Of het nu ligt aan de #vanlife-trend of aan de economie die weer uit het slop komt: de prijzen van goede Westfalia-busjes (en ook van minder goede…) rijzen de laatste tijd de pan uit. Wat moet je dus als je iets minder te besteden hebt, maar toch op een betaalbare manier fijne reizen wilt maken? Op het moment is het antwoord denk ik investeren in een goede, originele T4-Westfalia, zoals deze:

Het is een karibik-grüne hefdakbus uit 1993 met een aantoonbare (!) kilometerstand van 233.000 km. Dat klinkt misschien veel, maar het is in ieder geval plausibel voor een netjes gebruikte camper van 24 jaar oud: net geen 10.000 km per jaar. Eigenlijk is een kilometerstand die veel lager ligt dan dit gewoon niet geloofwaardig. Wat ik ook altijd een voordeel vindt van auto’s met enige ervaring, is dat ze, zoals dat in het Duits heet, “durchrepariert” zijn. Veel van wat er aan slijtagegevoelig spul op zit, is al eens aan de beurt geweest (schokdempers, dynamo, startmotor, waterpomp, dat werk).

De bus heeft het standaard vierpersoons Westfalia-interieur met twee slaapplaatsen boven en twee beneden, en door de draaibare voorstoelen een ruime zithoek. Onder het bed achterin is bagageruimte en bevindt zich de grote verswatertank van rond de 50 liter. Hij heeft geïsoleerd glas en een standkachel, waardoor je zelfs in de winter mee kunt kamperen – weekendjes weg in voor- en naseizoen zijn al helemaal geen probleem.

De camper heeft de 78-pk vijfcilinder dieselmotor die goede prestaties biedt en oerbetrouwbaar is. En over betrouwbaarheid gesproken: de auto wordt te koop aangeboden door mijn “huis-monteur” Bernard van der Ploeg, een man voor wie de VW T3 en T4 geen geheimen hebben, en die bovendien altijd voor zijn klanten klaar staat.

Ook deze Westfalia is met zijn vraagprijs van 14.500 euro natuurlijk niet écht goedkoop, maar daar tegenover staat dat je op een mooie, roestvrije bus als deze niets meer af zult schrijven. Je enige kosten zijn dus de camper-motorrijtuigenbelasting van rond de 50 euro per maand, een (klassieker-)verzekering en een reservepotje voor regelmatig onderhoud.

Meer informatie op marktplaats of natuurlijk direct bij Bernard: 06-50998028.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s